Politica de confidențialitate

GENERAL


Protecţia datelor dumneavoastră cu caracter personal este importantă pentru noi. Procesăm datele dvs. cu caracter personal în conformitate cu legislaţia română şi europeană aplicabilă în domeniul protecţiei datelor. Prin această politică de confidenţialitate, am dori să vă informăm despre tipul, domeniul de aplicare şi obiectivele colectării şi procesării datelor cu caracter personal atunci când vizitaţi site-ul nostru web, utilizaţi magazinul nostru online, ne contactaţi sau vă abonaţi la newsletter-ul nostru, precum şi despre drepturile dvs. şi perioada de păstrare a informaţiilor.

CINE SUNTEM NOI


UNICOMS CORP. ROMÂNIA SRL, o societate comercială cu sediul şi adresa: str. “Turturelelor” nr. 50, et. 4, ap. 8, sectorul 3, Bucureşti, România, înregistrată în Registrul comerţului sub nr. J40/21052/2007, CUI RO22716745, este operator de date cu character personal este operator de date cu caracter personal în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date şi abrogarea Directivei 95 / 46 / CE (denumit în continuare Regulamentul general privind protecţia datelor sau (GDPR).
În calitate de operator de date cu caracter personal, ne angajăm să prelucrăm şi să protejăm datele dumneavoastră cu caracter personal, în conformitate cu cerinţele GDPR, legile României şi prezenta politică de confidenţialitate. Vă rugăm să o citiţi cu atenţie şi să luaţi la cunoştinţă drepturile dvs.

FURNIZARE DE DATE


Ne furnizaţi datele dvs. cu caracter personal:
1. Când vizitaţi site-ul nostru web
Când vizitaţi site-ul nostru web, prin cookie-urile obligatorii şi funcţionale (vezi despre aceste mai jos), anumite date de pe dispozitivul pe care îl utilizaţi se transmit automat pe serverul site-ului nostru web, sub forma unui protocol de informaţii cu următorul conţinut: adresa protocolului Internet al dvs. (adresa IP), tipul şi limba browser-ului şi a sistemului informatic, pe care îl utilizaţi, data şi ora vizitei dvs. pe site-ul nostru web şi durata accesului. Aceste informaţii ne ajută să protejăm securitatea informaţiilor de pe site-ul nostru şi ne facilitează la îmbunătăţirea performanţei şi eficacităţii acestuia fără a ne permite să vă identificăm direct sau să tragem alte concluzii despre dvs. şi identitatea dvs.

2. Când ne contactaţi
Atunci când ne contactaţi prin e-mail sau prin formularul de contact de pe site-ul nostru web, noi folosim adresa de e-mail, telefonul şi numele furnizate de dvs., precum şi orice alte informaţii pe care voluntar aţi ales să ni le furnizaţi în solicitarea dvs. cu întrebările, la care doriţi să vă raspundem.

3. Când vă abonaţi la newsletter-ul nostru.
Când vă abonaţi la newsletter-ul nostru, vă daţi în mod voluntar consimţământul să utilizăm e-mailul dvs. pentru a vă trimite newsletter-ul nostru cu noutăţi şi oferte actuale

4. Când cumpăraţi produse prin intermediul magazinului nostru online.
Când faceţi cumpărături prin intermediul magazinului nostru online, intraţi într-o relaţie contractuală cu noi şi ne furnizaţi datele dumneavoastră, astfel încât să fim capabili să trimitem şi să livrăm produsele pe care le-aţi achiziţionat de la noi, precum şi să putem folosi aceste date în scopuri contabile.

CE DATE PERSONALE COLECTĂM ŞI PRELUCRĂM


1. Când efectuaţi o comandă prin intermediul magazinului nostru online, prelucrăm următoarele date cu caracter personal: numele, adresa de e-mail, numărul de telefon şi adresa de livrare, informaţii privind cardul de credit. În cazul în care doriţi să vi se elibereze o factură, în conformitate cu cerinţele legii, sunteţi obligat să ne furnizaţi CNP-ul dvs. sau data naşterii.
2. Când vă abonaţi la newsletter-ul nostru, procesăm doar adresa dvs. de e-mail.


3. Când ne contactaţi prin e-mail sau prin formularul de contact de pe site-ul nostru web, procesăm adresa de e-mail, numărul de telefonul şi numele, pe care ni le aţi furnizat, precum şi orice alte informaţii, pe care voluntar aţi ales să ni le furnizaţi în solicitarea dvs.

4. Când vizitaţi site-ul nostru web, primim informaţii, colectate în timpul utilizării de către dvs. a site-ului nostru, cum ar fi adresa protocolului internet al dvs. (adresa IP), tipul şi limba browserului şi a sistemului informatic, pe care îl utilizaţi, data, ora şi durata vizitei site-ului nostru web. Aceste informaţii nu ne permit să vă identificăm direct sau să tragem alte concluzii despre dvs. şi despre identitatea dvs.


TEMEIUL JURIDIC PENTRU PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

Prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal pe următoarele motive juridice:
1. Pe baza consimţământului dumneavoastră (art. 6, alin. (1) litera a) din GDPR). Pe acest temei procesăm datele dvs. personale atunci când vă manifestaţi acordul să primiţi newsletter-ul nostru, să ne contactaţi şi acceptaţi să utilizaţi cookie-uri, care sunt opţionale şi nu sunt necesare.

2. Pentru executarea unui contract pe care l-am încheiat cu dumneavoastră (art. 6, alin. (1) litera b) din (GDPR). Pe aceast motiv procesăm datele dvs. cu caracter personal atunci când achiziţionaţi produse sub formă de vânzare la distanţă prin intermediul magazinului nostru online.

3. Pentru îndeplinirea obligaţiilor noastre legale (art. 6, alin. (1), litera c) din (GDPR). Pe această bază, stocăm documente şi facturi în scopul identificării clienţilor şi asigurării sistemului de evidenţă contabilă şi rapoartele fiscale şi datoriile.

4. Când procesarea este necesară pentru a ne proteja interesele legitime (art. 6 alin. (1) litera e) din RGDP). Din acest motiv, folosim cookie-uri obligatorii, care ne ajută să asigurăm securitatea informaţiilor pe site-ul nostru web şi funcţionarea acestuia.

ÎN CE SCOPURI FOLOSIM INFORMAŢIILE, FURNIZATE DE DVS.


Colectăm, prelucrăm şi folosim informaţiile furnizate de dvs.:
1. Pentru a putea livra produsele achiziţionate prin intermediul magazinului nostru online, inclusiv pentru a putea comunica cu dvs. şi a vă informa despre dezvoltarea comenzii, precum şi în legătură cu reclamaţiile, urmărirea livrărilor şi plăţilor şi pentru a-şi exercita dreptul de retragere. Dacă refuzaţi să ne furnizaţi informaţiile necesare pentru îndeplinirea comenzii dvs., nu vom fi capabili să vă oferim serviciile noastre.


2. Pentru a ne îndeplini obligaţiile legale.
Aceasta include utilizarea datelor dvs. cu caracter personal pentru colectarea şi verificarea datelor contabile şi respectarea regulilor contabile, precum şi în scopul individualizării şi identificării clienţilor noştri.

3. Pentru a ne proteja interesele legitime.
Aceasta include prevenirea utilizării abuzive a site-ului când se fac comenzi online, investigarea fraudelor şi pierderilor la livrarea produselor, precum şi protecţia securităţii informaţiilor pe site-ul nostru web şi a funcţionării acestuia.

4. Pentru a vă trimite newsletter-ul nostru pe baza consimţământului dumneavoastră. Vă puteţi retrage consimţământul în orice moment, făcând clic pe linkul de anulare a abonamentului din partea de jos a oricărui e-mail pe care îl primiţi de la noi, sau contactându-ne la adresa contact-ro@sendo.info

COOKIE-URI

Website-ul nostru foloseşte cookie-uri.

Cookie-urile sunt fişiere text mici, în majoritatea cazurilor litere şi numere, care sunt plasate şi păstrate în browser-ul sau hard disk-ul dispozitivului dvs. atunci când vizitaţi un site web, inclusiv şi site-ul nostru.

Cookie-urile se împart în următoarele tipuri:

1. Cookie-uri necesare (obligatorii) - aceste cookie-uri sunt necesare pentru funcţionarea corectă a site-ului web.

2. Cookie-uri funcţionale - vă permit să utilizaţi funcţionalitatea completă a site-ului, să vizionaţi videoclipuri pe acesta, să ne scrieţi prin formularul de contact, precum şi să reţineţi limba preferată, în care să se încarce informaţia pe site-ul nostru.

3. Cookie-uri analitice - aceste cookie-uri ne permit sa numărăm vizitele şi sursele de trafic astfel încât să putem masura şi imbunăţi performanţa site-ului nostru şi putem analiza cât de uşor se pot descurcă utilizatorii noştri (cookie-urile Google Analytics de exemplu). Aceste cookie-uri nu ne oferă nicio informaţie despre datele dvs. personale, dar ne arată care din paginile aţi vizualizaţi, dacă aţi intrat pe site-ul nostru de pe un dispozitiv mobil sau desktop şi alte date anonime.

4. Cookie-uri indicative - de redirecţionare - aceste cookie-uri conţin informaţii despre modul în care utilizaţi site-ul nostru şi pot fi activate de către partenerii noştri de publicitate. Aceste cookie-uri ne ajută să vă arătăm doar informație care este relevantă pentru dvs. Acestea sunt cookie-uri dinamice pe Facebook, Google etc.

În funcţie de faptul dacă este necesar consimţământul dvs. pentru utilizarea cookie-urilor, aceste se împart în cookie-uri obligatorii şi opţionale. Utilizarea cookie-urilor obligatorii nu necesită consimţământul dumneavoastră că utilizător.

Utilizarea cookie-urilor opţionale, cum ar fi cookie-urile funcţionale, cookie-urile analitice şi cele indicative, aşa cum sunt enumerate mai sus, necesită consimţământul dumneavoastră.

Cookie-urile noastre:

După cum v-am informat mai sus, folosim cookie-urile noastre pentru a face site-ul nostru web mai eficient, mai uşor accesibil şi mai util pentru dvs., inclusiv pentru a asigura securitatea şi protecţia acestuia împotriva atacurilor rău-intenţionate. Aceste cookie-uri sunt obligatorii şi funcţionale şi fără aceste site-ul nostru n-ar fi pe deplin funcţional şi dvs. nu aţi putea profita pe deplin de funcţionalitatea completă a acestuia.

Cookie-urile plasate de noi pe dispozitivul dvs. nu ne dau posibilitatea de a vă identifica în mod direct sau a trage alte concluzii despre dvs. şi identitatea dvs. şi nu afectează în mod negativ dispozitivul dvs., în special, acestea nu conţin viruşi, troieni sau alt software rău intenţionat.

Cookie-uri ale părţilor terţe:

Site-ul nostru permite părţilor terţe, care analizează traficul sau furnizează conţinut pe site-ul nostru web, să plaseze şi să acceseze propriile sale cookie-uri pe dispozitivul dvs.

Google Analytics

Site-ul nostru utilizează serviciul Google Analytics pentru a evalua traficul către site-ul şi utilizarea acestuia, în acest sens vă informăm că Google Analytics nu furnizează nicio informaţie cu caracter personal în legătură cu dvs. inclusiv acces la adrese IP. Google Analytics furnizează către Google informaţii anonime, pe care le foloseşte pentru a evalua modul de utilizare a site-ului nostru web şi pentru a ne raporta cu privire la activităţile desfăşurate pe site, în ​​conformitate cu termenii şi condiţiile de utilizare a Google Analytics

Puteţi preveni utilizarea cookie-urilor de la Google Analytics prin descărcarea şi instalarea aplicaţiei Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Aplicaţia se conectează la Google Analytics JavaScript precizând, că informaţiile cu privire la vizitarea site-ului nu trebuie trimise la Google Analytics.

Google Ads

Site-ul nostru utilizează Google Ads, un serviciu de remarketing şi de direcţionare, furnizat de Google. Cu acest serviciu, activitatea noastră de publicitate se conectează la reţeaua publicitară Google Ads prin intermediul “cookie-urilor”. Puteţi renunţa la afişarea de publicitate prin Google Ads aici.

Puteți afla mai multe detalii despre utilizarea cookie-urilor de la Google aici.

Reţelele sociale şi pluginurile sociale

Prin paginile noastre în reţelele sociale (Facebook şi Instagram) vă oferim asistenţă personală şi răspundem la întrebările dvs., precum şi oportunitatea să puteţi evalua produsele noastre. Datele sunt utilizate doar pentru a răspunde la solicitările dvs. şi nu sunt transmise către terţi. Dacă vreţi să ne contactaţi prin intermediul reţelelor sociale, trebuie să fiţi înregistraţi în aceste reţele. În acest scop, companiile, care le întreţin, prelucrează datele dvs. personale dacă este cazul, iar noi nu avem nicio influenţă asupra tipului, domeniului de aplicare şi procesării acestor date.

Informaţii despre Facebook şi politica sa cu privire la protecţia datelor cu caracter personal pot fi găsite aici

Informaţii despre Instagram şi politica sa cu privire la protecţia datelor cu caracter personal pot fi găsite aici

Facebook Conversion Pixel şi Facebook Remarketing

Prin intermediul Facebook Conversion Pixel, noi şi Facebook înţelegem că cineva a făcut clic pe anunţul nostru de publicitate în Facebook şi că a fost redirecţionat către site-ul nostru web. Însă nu putem vedea ce alte website-uri a încărcat utilizatorul respectiv. Informaţiile, colectate cu ajutorul Facebook Conversion Pixel, sunt destinate elaborării statisticilor anonime privind succesul şi utilizarea anunţurilor noastre de publicitate în Facebook. Noi nu colectăm şi nu primim informaţii prin intermediul Facebook Conversion Pixel, care să ne permită să identificăm personal utilizatorii.

Cu ajutorul tehnologiei Facebook Remarketing, utilizatorilor Facebook le poate fi orientată o publicitate vizată, aceasta însă nu implică colectarea de date sau urmărirea utilizătorilor  Facebook, cărora le este aratată publicitatea respectivă. Şi aici nu avem capacitate de a identifica utilizatorii individuali.

Pentru mai multe informaţii despre scopurile colectării şi prtelucrării datelor personale de către Facebook, precum şi cu privire la opţiunile şi setările posibile în scopul protejării mai bune a confidenţialităţii pe Facebook, vă rugăm să consultaţi aici.

Dorim să subliniem faptul că utilizarea cookie-urilor de către terţi face obiectul propriilor lor politici de confidenţialitate, noi nu avem acces la informaţiile stocate de terţe părţi şi în general nu primim informaţii despre dvs. de la terţe părți.

Banner-ul nostru cookie vă oferă posibilitatea de a refuza sau accepta cookie-urile care necesită consimţământul dvs.

Modificând setările browserului dvs. puteţi de asemenea bloca sau şterge cookie-urile.

Deşi majoritatea browserelor sunt setate în mod implicit pentru a accepta cookie-urile în mod automat, puteţi controla, inclusiv bloca şi / sau şterge cookie-urile oricând doriţi prin setările browserului.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor.  Aceste setări se găsesc de regula in meniul de “preferinţe/opţiuni” ale browser-ului. Mai multe informaţii despre configurarea unora dintre cele mai utilizate browsere în privinţa cookie-urilor pot fi găsite după cum urmează:

Pentru Chrome - aici

Pentru Mozilla Firefox - aici

Pentru Internet Explorer - aici

Pentru Safari - aici

Pentru iOS - aici

Pentru Opera - aici

Pentru mai multe informaţii despre cookie-uri şi despre cum le puteţi gestiona şi şterge, vă rugăm vizitaţi acest site.

Utilizând site-ului nostru web fără să schimbaţi setările browserului dvs., înseamnă că vă daţi consimţământul pentru utilizarea cookie-urilor pe site-ul nostru web.

Vă rugăm să reţineţi că dacă alegeţi opţiunea a şterge sau bloca cookie-urile, multe site-uri, inclusiv al nostru, nu vor funcţiona optim sau pot înceta să funcţioneze.

CE DATE PERSONALE NU COLECTĂM

Respectăm principiul minimizării datelor şi colectăm doar ceea ce ne este absolut necesar şi nu colectăm sau prelucrăm date, care dezvăluie originea rasială sau etnică, opiniile politice, credinţele religioase sau filozofice, apartenenţă la partide sau organizaţii politice, la asociaţii cu obiective religioase, filozofice, politice sau sindicale, date referitoare la starea sănătăţii, viaţă sexuală sau genomul uman.

Datele cu caracter personal sunt colectate de la persoanele vizate.

Nu efectuăm prelucrări bazate pe decizii automate.

Nu colectăm date cu caracter personal ale minorilor (sub 18 ani).

CUI ÎI SUNT FURNIZATE DATELE DVS. PERSONALE

Furnizăm datele dvs. personale de care dispunem către terţi numai pentru a atinge scopurile pentru care le prelucrăm.

În acest sens, şi pentru a livra produsele achiziţionate de dvs., furnizăm datele dvs. unei companii de curierat autorizate, partenerilor şi prestatorilor de servicii, acolo unde este cazul, precum şi către borika.bg, pentru efectuarea plăţilor online în cazul achiziţiilor de produse din magazinul nostru online.

Atunci când informaţiile cu privire la datele dvs. personale sunt transferate într-o ţară sau un teritoriu în afara Spaţiului Economic European şi când aceasta este o ţară care nu este supusă unei decizii de adecvare aprobată de Comisia UE, vom lua măsuri pentru a garanta, că confidenţialitatea informaţiilor dumneavoastră va fi în continuare protejată. De exemplu, folosind clauze contractuale standard, aprobate de Comisia Europeană.

Datele dvs. personale pot fi furnizate şi organelor procuraturii, poliţiei, autorităţilor de urmărire penală şi instanţelor judecătoreşti, în limitele, care ne sunt impuse prin deciziile şi ordinele acestor instituţii şi pe baza unei solicitări scrise în acest sens de către aceste instituţii.

Cât timp păstrăm datele dvs. personale

Date, prelucrate pe bază unui contract, inclusiv în legătură cu vânzările online, sunt păstrate timp de 5 ani de la data efectuării vânzării specifice, cu excepţia cazului, în care este necesară prelucrarea pe o perioadă mai lungă în scopuri contabile.

 Datele prelucrate în legătură cu evidenţa contabilă sunt păstrate pentru o perioadă de 10 ani, începând de la 1 ianuarie a perioadei de raportare, următoare perioadei de raportare la care se referă.

Datele prelucrate pe baza consimţământului dvs. sunt stocate până la retragerea acestuia.

CARE SUNT DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

Beneficiaţi de următoarele drepturi:

1. Dreptul de acces - aveţi dreptul de a solicita informaţii cu privire la datele dvs. personale, inclusiv o copie a informaţiilor pe care le păstrăm, în orice moment.

2. Dreptul la rectificare - aveţi dreptul de a solicita rectificarea datelor dvs. personale în cazul în care sunt inexacte sau incomplete. În acest scop trebuie să ne contactaţi spre a verifica identitatea dvs.

3. Dreptul de ştergere (dreptul de a fi uitat) – în anumite condiţii aveţi dreptul de a solicita ştergerea datelor dvs. dacă aceste nu mai sunt necesare pentru scopurile, pentru care au fost colectate sau, în cazul retragerii consimţământului acordat, pe baza căruia are loc prelucrarea, în cazul prelucrării ilegale a datelor sau atunci când trebuie respectată o obligaţie legală, ce îi revine operatorului. Acest drept poate să nu fie respectat în cazurile prevăzute de legea sau în lipsa confirmării identităţii dvs.

 4. Dreptul de a restricţiona prelucrarea - aveţi dreptul să cereţi restricţionarea prelucrării datelor dvs. personale atunci când contestaţi exactitatea datelor, pentru perioada, în care trebuie verificată corectitudinea acestora, sau când prelucrarea datelor nu are temei legal, ci în loc să le ştergem, dvs. doriţi prelucrarea lor limitată sau atunci când nu mai avem nevoie de datele dvs. personale, dar dvs. le solicitaţi în scopul stabilirii, exercitării sau apărării unor pretenţii legale.

5. Dreptul la portabilitatea datelor care au fost furnizate într-un format, citibil automat - aveţi dreptul de a primi datele personale, pe care le-aţi furnizat unui operator, sau de a le transmite altui operator, la alegerea dvs., pe baza unei cereri scrise, şi dacă este posibil din punct de vedere tehnic.

6. Dreptul de a obiecta - vă puteţi opune prelucrării datelor cu caracter personal de către noi, inclusiv, dacă acestea sunt prelucrate în scopuri de profilare.

 7. Dreptul de a vă retrage consimţământul - puteţi oricând să vă retrageţi consimţământul pentru prelucrarea de către noi a datelor dvs. personale, contactându-ne la adresa contact@sendo.info.

Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea activităților de prelucrare efectuate până în acest moment.

 8. Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere.

Pentru România, autoritatea de supraveghere este Autoritatea Naţională de Supraveghere pentru Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal, mai multe informaţii despre aceasta pot fi găsite aici.

Pentru a vă exercita drepturile, ne puteţi contacta la adresa contact-ro@sendo.info. După verificarea şi confirmarea identităţii dvs., ne vom strădui să vă oferim informaţiile, în baza solicitărilor dvs., în termen de 30 de zile de la primirea cererii scrise, încercând să răspundem gratuit la solicitările dvs. cu privire la drepturile de mai sus, dar dacă aceste solicitări sunt în mod evident neîntemeiate sau excesive, în special datorită naturii lor recurente, atunci putem percepe o taxă rezonabilă pentru a acoperi costurile administrative pentru prelucrarea şi pentru a vă furniza informaţiile solicitate.

LINK-URI CĂTRE SITE-URILE WEB ALE UNOR TERŢI

Site-ul nostru web, newsletterele noastre şi informaţiile şi mesajele pe care vi le trimitem prin e-mail, pot conţine uneori linkuri către site-uri web ale unor terţi. Datele cu caracter personal, pe care le furnizaţi vizitând aceste site-uri, nu fac obiectul prezentei politici de confidenţialitate, iar prelucrarea lor de către aceste site-uri nu e responsabilitatea noastră.

Dacă urmaţi link-uri către alte website-uri, reţineţi, că aceste au propriile lor politici de confidenţialitate, care determină modul, în care informaţiile dvs. sunt colectate şi procesate atunci când le vizitaţi.

 MODIFICĂRILE ÎN POLITICA NOASTRĂ DE CONFIDENŢIALITATE

Orice modificări, pe care le aducem Politicii noastre de confidenţialitate, vor fi postate pe site-ul nostru web, devenind astfel accesibile şi obligatorii pentru dvs.